Alleen het beste houtskool!

Hells Charcoal BV is opgericht door Daniel en Roy. Als groot barbecue-fan bezit Daniel al enige tijd een Green Egg. En Roy is niet vies van een goed stuk vlees. Al pratend tijdens een van de vele barbecues kwam het onderwerp op houtskool. En zo werd Hells Charcoal geboren!
De komende tijd zullen wij het assortiment uitbreiden. Voor ons is de kwaliteit het belangrijkste, dus we zullen eerst enkele kwaliteitstests uitvoeren, alvorens een product te lanceren. Hou dus deze website in de gaten – of meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je gelijk op de hoogte.

Waar komt houtskool vandaan?
Houtskool is het product van verkoold hout. Dit wordt pyrolyse genoemd. Daarbij wordt het hout op een zodanige wijze verhit (met heel weinig zuurstof) dat het hout grotendeels niet verbrandt, maar de vluchtige bestanddelen verdampen. Het restant (houtskool) is heel zuiver en uitstekend geschikt om te barbecueën.